Hozzávalók:
15 KG KEMÉNY SÁRGABARACK,,10 KG CUKOR…
3 DZSEMFIX 1 ÜVEG RUM
*
Elkészítés:
HA SÁRGABARACK KOMPÓTOT FŐZÖK AKKOR MINDIG KRUMLI HÁMOZÓVAL MEGPUCOLOM AZAZ LEHÁMOZOM A HÉJÁT ÉS EGY NAGY LÁBOSBA TESZEM .
1OKG CUKORRAL 6 LITER VÍZZEL SZIRUPOT FÖZZŐK A HÁMOZOTT BARACKOKAT ÜVEGEKBE RAKOM ÉS FORRÓN A SZIRUPUT RÁÖNTÖM TETEJÉRE RUMOT ÖNTÖK..LEKÖTÖM ÉS SZÁRAZ DUNTSZTBAN HAGYOM KIHÜLNI
MIKOR KÉSZ A KOMPOT ÁLTALÁBAN MARAD CUKROS LÉ AMIT RÁÖNTÖK A BARACK HÉJÁRA ÉS AZOKAT A BARACKOKAT IS AMI MÁR ÉRETTEBB VOLT …ÖSSZE FŐZŐM ÉS ROBOT MIXERREL PÉPESÍTEM …MAJD FELTESZEM FŐNI TESZEK HOZZÁ CUKROT ÉS ANNYI VIZET HOGY ÉPPEN CSAK ELLEPJE… A CUKOR MENNYISÉGE ÍZLÉS SZERINT…… MIKOR MÁR JÓL ÖSSZE FORRT BELETESZEM A DZSEM FIXET ÉS AZZAL ROTTYANTOM…ÜVEGEKBE RAKOM ÉS SZÁRAZ DUNSZTBA TESZEM……MIKOR KIHŰL NAGYON FINOM LEKVÁR LESZ BELŐLE….ÉS HA KEMÉNY LEKVÁR AKAROK AKKOR KÉT ADAG FIXET FŐZÖK BELE…


