Sárgabarack dzsem *Levendulával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

•1 kg sárgabarack megtisztítva
•25 dkg cukor
•1 tk. szárított levendulavirág
•mokkáskanál citromsav
•3: 1 zselésítő

*

Elkészítés:

A barackot megmosom, majd forró vízbe dobom. Egy-két perces fürdő után hideg vízbe szedem. Így a gyümölcs húsa szinte kicsúszik a héjából. A kimagozott, megtisztított gyümölcsöt lemérem, majd hozzáadom a cukrot, a zselésítőt (én Dr.Oetker-t használok), a citromsavat és a levendulát. Alaposan elkeverem, majd állni hagyom míg a cukor elolvad.
Ezalatt megmosom és sterilizálom az üvegeket.
A lekvárt vagy a dzsemet mindig merőkanalanként főzöm ki. Kiveszek egy adagot, felforralom, kevergetve rotyogtatom egy-két percig, majd üvegbe szedem. Következő adag ugyanígy. Amint megtelik egy üveg lekötöm, csavaros tetővel lezárom, majd pár percre fejre állítom.

Sárgabarack dzsem *Levendulával