Sárgabarack dzsem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Sárgabarack dzsem

Recept leírás:

Hozzávalók:

sárgabarack
Nádcukor (1,5 kg gyümölcshöz 25 dkg)
Haas zselésítő 3: 1 (1,5 kg gyümölcshöz kell 1 cs.)

*

Elkészítés:

A barackot megmossuk, kimagozzuk és egy megfelelő méretű edényben feltesszük főni. Addig főzzük, míg a barackok jól összeesnek, közben folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
Miután a barackunk összeesett, átpasszírozzuk (én mindig a már átpasszírozott barackot, gyümölcsöt mérem le). Az átpasszírozott gyümölcsöt a 7,5 literes Mesterszakács Füles főzőedénybe teszem.
A zselésítőt belekeverem a gyümölcspépbe, és felforralom, magas hőfokon, állandóan keverve.
A forrásban levő péphez hozzáadom a megfelelő mennyiségű nádcukrot (cukrot), majd újra forralom.
Forrástól számított 5 percig főzöm.
Ezután leveszem a tűzről és tiszta, fertőtlenített üvegekbe merem. Azonnal lezárom az üveget és egy pillanatra fejre állítom, hogy vákuum keletkezzen. Így megtöltöm az összes üveget és mikor kész a helyére teszem.
Semmilyen dunsztolás nem szükséges!
A lekvár eltevés sikerének titka a tisztaság.
Az üvegeket vagy forró vizes fazékban főzzük ki, vagy öntsünk beléjük 2 ujjnyi vizet, és 3 percig mikrózzuk. A fedeleket is nagyon alaposan, esetleg ecetes vízben mossuk át, hogy biztosan elpusztítsunk minden mikro-organizmust, ami a lekvár megromlásához vezethetne.
Javasolnám a KoMiTo Sol ’Putz’ használatát, amely ezüst tartalmú általános gomba és baktériumölő szer.

Sárgabarack dzsem

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sárgabarack dzsem

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!