Sárga túró

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ibolya

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 liter 2,8%-os tej (én házi tejjel készítem)
10 db tojás (közepes, M-es méretű)
40 g mazsola
12 g vaníliás cukor – bourbon
fél citrom reszelt héja, aki szereti benne
1 csipet só
65 g kristálycukor (én több sót teszek bele, és kevesebb cukrot)

*

Elkészítés:

A tojásokat egyenként felütjük egy tálba, és éppen csak annyira keverjük össze, hogy a sárgájuk kilyukadjon.
A tejet feltesszük melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, és a vaníliás cukorral.
A tojásokat hozzáöntjük a tejhez, mikor már kézmeleg, és lassú tűzön, óvatosan kevergetve, hogy darabos legyen, addig főzzük, amíg a tejsavó kicsapódik.
Ez kb.
15-20 perc alacsony hőfokon.
Vigyázzunk, mert nagyon könnyen leéghet!
Ekkor beleszedjük egy szűrőbe fektetett textildarabba.
Hagyjuk pár percet csurogni, hűlni.
Majd összecsavarjuk a széleit, és jó alaposan kipréseljük.
Pár órára, hűvös helyre akasztva kicsepegtetjük belőle a tejsavót.
Ha lecsepegett, hűtőbe tesszük tálalásig.
Miután lecsepegett, kihűlt, kibontjuk a textilből, és felszeleteljük.
Tálaláskor szeletekre vágva kerül a főtt sonka, kolbász és a kalács mellé.
Ebből az adagból, kb.
60 dkg túró lesz.
Hideg helyen kb.
1 hétig eláll.
(Aki szereti ízesítheti snidlinggel, hagymával, bármivel, mikor kiönti a textilre, ott még bele tudja keverni)