Hozzávalók:
15 dkg sárgaborsó
2 szál zöldség
2 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
babérlevél
20 dkg füstölt oldalas (vagy füstölt hús)
liszt
olaj
pirospaprika
*
Elkészítés:
A füstölt húst kockázzuk fel, a borsót áztassuk be, a zöldségeket pucoljuk meg, és vágjuk kockára. Fokhagymát zúzzuk le.
A füstölt húst felteszük főni 1 1/2 l vízbe, beleteszük a babérlevelet, az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
Ha a hús félig megfőtt, bezöldségeljük, és beletesszük a sárgaborsót is. Óvatosan sózzuk, mert a füstölt hús is sós. Borsozzuk.
Amikor elkészül, vékonyan berántjuk.
Ha valaki szereti, kicsi tejfölt is tehet a levesbe, de anélkül is finom.