Hozzávalók:
25 dkg sárga vágot borsó
1 mokka kanál só
pici ételízesítő
3 evk liszt
1,5 dl ét olaj
kicsi tej
50 dkg apró sertés lapocka
1 fely vöröshagyma nagy fej
1 púpos evk örölt piros paprika
1 mokka kanál só
kicsi örölt bors
1,5 dl ét olaj
*
Elkészítés:
a sárga borsót egy két literes lábasban sóval, kicsi étel ízesítővel puhára főzzük, és amikor puha készítünk rántást és jól ki kavarjuk a pirított rántásunkkal, és kicsi tejjel még ki kavarjuk, így krémesebb lesz.
Ezután a vöröshagymát apróra daraboljuk, és az ugyan csak apróra vágott husit a meg dinsztelt hagymára tesszük, és kicsit meg forgatjuk a meleg dinsztelt hagymán, kicsit borsozzuk, és sózzuk, ezután annyi fízzel főzzük puhára, ami el lepi, amikor meg puhult a hús, akkor szaftosra pároljuk, és már kész is, a sárga borsó főzelék, és a pörkölt együtt, nagyon ízletes párosítás.
Jó étvágyat kívánok !