Hozzávalók:
2 jo nagy fej saláta
zöldkapor
fokhagyma
szalonna
5 tojás
liszt
étolaj
őrölt pirospaprika
so
bors
ecet
kevés tej
*
Elkészítés:
Megmossuk a salátát, felvágjuk ujnyi vastagra, a zöldkaprot összedaraboljuk, a fokhagymát szintén.
4 l vizet töltünk hozzá közben a szalonnát kockára vágjuk, megpiritjuk.
Az 5 db . tojást felverjük, sóval borssal és hozáöntjük a szalonnához rántotta lessz belőle.
Mikor kész apránként beletöltsük a levesbe, rántást csinálunk őrölt pirospaprikával ezzel összefözzük és 3 kanál ecetet töltünk bele miután levettük a tűzről utólag egy kevés tejet is lehet ha akarnak, a sót meg a borsot a végén szoktam beletenni.
Jó étvágyat.