Hozzávalók:
Hozzávalók:
2-3 e.kanál étolaj
3 gerezd fokhagyma
2 e.kanál liszt
1-2 fej saláta külső keményebb levele./10-15 levél/
2 kanál tejföl +1 teéskanálnyi étkezési keményítő
4 tojás
Só
Ecet
*
Elkészítés:
Elkészítés: Olaj+lisztből rántást készítünk .Beldobjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük 1 liter vízzel, sózzuk és a megmosott salátaleveleket beletesszük
Ha forr ,csökkentjük alatta a hőt és beleütjük a tojásokat
Pár percig nem keverjük,hogy egyben maradjanak.
Közben a tejfölt 1 dl vízzel , a keményítővel elkeverjük és hozzáöntjük a forrdogáló leveshez .
Ízesítjük még sóval,és ecettel ízlés szerint.
Szerintem hidegen a legfinomabb,de melegen is kitűnő.
Szoktak mellé kenyeret is enni,de ez is ízlés dolga. Nálunk ez nyári leves,mert előző nap készül és a hűtőböl hidegen esszük .
A saláta közepét tojásos nokedlival második fogásnak esszük