Saláta karácsonyi levesmaradékokból

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Saláta karácsonyi levesmaradékokból

Recept leírás:

Hozzávalók:

Főtt leveszöldségek, (sárgarépa, gyökér, karalábé, zeller, főtt fokhagyma)
főtt hús, (orja a csontról lefejtve)
kevés lilahagyma,
szívsaláta, vagy fejes saláta, esetleg bármilyen friss salátakeverék,
kevés balzsamecet, és extra szűz olíva olaj,
ha van, kevés reszelt sajt.

*

Elkészítés:

A főtt húst feldaraboltam, a főtt zöldségeket is, majd óvatosan, hogy ne törjön összekevertem tépkedett szívsalátával, és toszkán salátakeverékkel.
( endívia, rukkola, csíkozott sárgarépa, lila káposzta.
Lilahagyma karikákat is adtam a keverékhez, majd kicsit megöntöztem balzsamecettel, valamint extra szűz olívaolajjal.
Félkemény sajtot reszeltem tetejére.
A nehéz karácsonyi ételek után jól esett egy könnyebb kímélő étel.
Tejfölből, kevés mustárból, főtt tojás sárgájából, sóból, őrölt borsból készített hamis majonézzel is összekeverhetjük, de pirított kenyérkockákkal is tálalhatjuk.

Saláta karácsonyi levesmaradékokból

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Saláta karácsonyi levesmaradékokból

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!