Hozzávalók:
1 padlizsan
Salátahoz: 1 paradicsom
1 uborka
Lilahagyma
1 paprika
Saláta izesites: so,bors,citromle,olívaolaj
Tetejere: tahini öntett
Díszítés: apróra vágott petrezselyem
Pirított fenyőmag
*
Elkészítés:
A padlizsánt egészben grillezzuk készre. Készítsük el a salátát: az összes hozzávalót vágjuk apróra,majd Izesitsuk be :so,bors citromle es kevés olívaolajjal.Keverjuk össze a salatat.A grillezett padlizsan hosszában vágjuk félbe es nyissuk ki mint egy könyvet.A belsejét késsel óvatosan bevagdossuk,vigyázva nehogy a héját belekeverjuk.A salátát pupozzuk a padlizsan tetejere ,locsoljuk meg tahini öntettel . Diszitsuk :a tetejet szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel es pirított fenyőmaggal.
A salátahoz való zöldségeket valogassuk ugy össze,hogy szép színes legyen.