Hozzávalók:
5 kozepes paradicsom 3 gerezd fokhagyma lereszelve vagy zuzva 1/2 csipos paprika ( ha valaki nem szereti a csiposet edesbol is keszitheto) so olaj 4 tojas
*
Elkészítés:
1. a paradicsomokat egy talba teszem x vagok rajuk es leforrazom,majd megpucolom es apro kockara vagom. ( a levet ne ontsuk le) 2.a paprikat vekony karikakra vagjuk es keves olajon kb. 3 ek.olajon kicsit megpiritjuk.( nem egetjuk).mikor mar erzem a levegoben az illatat hozzaadom az aprora vagott paradicsomot a levevel egyutt es a lereszelt fokhagymat.sozom. 3.kozepes langon kb 8-10 percig fozom ,idonkent megkeverem. 4. .8-10 perc elteltevel a tojasokat ovatosan nehogy szetfolyon hozzaadom.lefedve ,keveres nelkul kislangon addig fozzuk mig a tojasok megkemenyednek.talalas elott petrezselyemmel megszorom . talalhatjuk magaban es tunkoljuk ,vagy tarhonyat ,rizst adunk hozza