Hozzávalók:
14 tojás, 14 evőkanál cukor, 13 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 1-1 evőkanál víz, és kakaópor. A tepsi kikenéséhez, zsiradék és liszt.
A krémhez: 1 csomag
A mázhoz: 10 dkg
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból sütünk 1 fehér, és 1 csokis piskótát. Ha kihűlt olyan széles csíkokra vágjuk,amilyen magas a tészta. Közben elkészítjük a krémet. A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és kihűlt krémmel összedolgozzuk, majd a diót is hozzáadjuk. Egy 24 cm-es tortaformát elkezdünk a tésztával kibélelni. Egy sor csokis piskóta, ezt megkenjük a krémme, egy sor fehér piskóta, krém, csokis, ezt addig folytatjuk, amíg a forma megtelik. A tetejét megkenjük a krémmel, és most a fehér piskótával kezdünk, majd a harmadik sort megint a csokissal. A maradék krémmel megkenjük a torta tetejét és legalább 3 órán keresztül hűtőben dermesztjük. Kivesszük a formából, leöntjük csokimázzal, és 3×3 cm-es marcipánlapokkal díszítjük. Így kívül és belül is sakk lesz. Marcipánból készült sakkfigurákat tszünk a tetejére.


