Hozzávalók:
Tésztához:
200g Graham liszt
100g kockára vágott vaj
1/4 tk só
4 ek víz
Töltelékhez:
200g húsos füstölt szalonna
150g reszelz ementáli
4 tojás
2,5dl tejszín
1/4tk só
bors,bazsalikom,petrezselyem, kakukkfű
*
Elkészítés:
A liszthez adjuk a sót, vajat és jól összemorzsoljuk.
Hozzáadjuk a vizet és összegyúrjuk, gombócot formázunk belőle, fóliába tekerjük és hűtőbe tesszük 30 percre.
A szalonnát kockára vágjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a reszelt sajtot és a fűszereket.
Beleöntjük a tejszínt és finoman összekeverjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, beletesszük a tortaformába és ráhalmozzuk a tölteléket.
Előmelegített sütőben, 200 fokon 35 percig sütjük.


