Sajttekercs hidegtálra

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Liza

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Sajttekercs hidegtálra

Sajttekercs hidegtálra

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

kb. 30 szelethez
8 db ömlesztett kolbászos sajt (medve), 8 vékony szelet trappista sajt (15 dkg), 8 szelet gépsonka (15 dkg), 20 dkg túró, 1 evőkanál tejföl, 1 csokor metélőhagyma (medvehagyma), 5 dkg gyulai kolbász vagy sonka, 5 dkg vaj, 1 kiskanál csípős pirosarany krém, 1 gerezd foghagyma

*

Elkészítés:

A kolbászos sajtot a vajjal, pirosarannyal és az összezúzott fokhagymával összedolgozom. A túrót áttöröm a tejföllel, a finomra aprított metélőhagymával és az apróra vágott gyulai kolbásszal elkeverem. Egy asztalra kiterítek egy nagy lap alufóliát, amire ugyanakkora folpackot simítok. Felém eső oldalát a sonkaszeletekkel végigrakom, majd ugyanilyen szélességben a sajtszeleteket a sonka fölé helyezem (nem a tetejére, hanem a következő sorba).
A sonkára a kolbászos sajtkrémet, a sajtra pedig a túrós keveréket egyenletesen rákenem. Szorosan feltekerem, így a sonkás rész a tekercs közepére kerül.
A sajttekercset jól becsomagolom és tálalásig hűtőszekrényben dermesztem.
Kis falatkákat is készíthetünk, akkor kiflikarikára rakom egy szelet uborkával a tetején és fogpiszkálóval megtűzöm.
Fázisképek hogyan készítem a film linkre kattintva blogomban láthatók!!!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajttekercs hidegtálra