Sajttal,kolbásszal töltött kiflik

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

100

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Sajttal,kolbásszal töltött kiflik

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg finom liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kk. kristálycukor
1,5 kk.só
2 ek.étolaj vagy libazsír
A töltelékhez:
30 dkg trappista sajt
2 szál parasztkolbász
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
1 ek.szezámmag
1 ek.lenmag

*

Elkészítés:

Előkészítés: A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk és egy órát langyos helyen kelesztjük.
Elkészítés: A tésztát két egyenlő részre osztjuk és kerekre nyújtjuk. Nyolc egyenlő cikkre vágjuk. A vastagabbik felére teszünk egy-egy darab sajtot és kolbászt, majd felcsavarjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket és 25-30 percig pihentetjük.
A kifliket megkenjük felvert egész tojással és megszórjuk a len- és szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Sajttal,kolbásszal töltött kiflik

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajttal,kolbásszal töltött kiflik