Hozzávalók:
Pulykamell: 600 g
Sonka: 80 g
Sajt: 80 g
Liszt: 100 g
Gomba: 200 g
Tojás: 2 db
Zsemlemorzsa: 150 g
Őrölt bors: ízlés szerint
Só: ízlés szerint
Burgonya: 800 g
Zsír vagy olaj a kisütéshez
Citrom karika: 4 db
friss zöldség a díszítéshez
*
Elkészítés:
Pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, nagyon picit megsózzuk.
A töltelék anyagokat aprókockára vágjuk, ( sonka, gomba ), majd összepirítjuk, a reszelt sajtot a kihűlt töltelékbe keverjük, és fűszerezzük.
Vékonyra kiklopfolt pulykamell egyik felére helyezzük a tölteléket, majd a másik felét ráhajtjuk. Csak annyi tölteléket tegyünk bele, hogy eligazítva ne essen ki belőle a töltelék 8 esetleg ha sok a töltelék lehet fogpiszkálóval körbezárni, de ez esetben sütés után ne felejtsük el kiszedni a kész sültből ), majd bepanírozzuk ( liszt, tojás, zsemlemorzsa ) és forró, bő olajban vagy zsírban kisütjük. majd egy kicsit oldalasan ketté szeljük.
A burgonyát megtisztítjuk, szeleteljük, és azt is kisütjük.
Tálaláskor friss zöldséggel, citrom karikával ízlésesen díszítjük.