Hozzávalók:
1 csirkemell
10 dkg trappista sajt
só
liszt
tojás
prézli
zsír vagy olaj a sütéshez
1/2 kg krumpli
vaj
tej
só
5-6 ek. meggybefőtt
*
Elkészítés:
A csirkemellet kifilézem(csontja megy a levesbe), kettévágom és az oldalukat éles késsel felszúrom, megsózom. A résbe belehelyezem a sajtdarabokat, majd fogvájóval megtűzöm. Lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom és bő zsiradékban, fedő alatt mindkét oldalát szép pirosra sütöm. A krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm, összetöröm, vajjal és tejjel krémesre keverem. tálalásnál egy nylon zsákba szedem, aminek levágom a végét és koszorút formálok belőle, amit megtöltök lecsepegtetett meggybefőttel és melléteszem a kettévágott sajtos csirkemellet.