Sajttal töltött borda, fokhagymaszósszal.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Haladó

Sajttal töltött borda, fokhagymaszósszal.

Sajttal töltött borda, fokhagymaszósszal.

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

4 szelet sertés karaj,
4 szelet sajt,
kevés liszt,
só,
1 fej hagyma,
10 gerezd fokhagyma,
1 ek. mustár,
1 tk. házi ételízesítő,
kevés frissen őrölt bors,
1 kanál olaj,
1 dl. leves alaplé.

*

Elkészítés:

A karajszeleteket kikloffolom, egyik oldalára sajtszeletet teszek, a másik felét ráhajtom, és  hústűvel megtűzöm. (fogpiszkáló) Megsózom, megforgatom kevés lisztben, majd mindkét oldalát átsütöm egy ujjnyi forró olajban.
Ezután elkészítem a fokhagymamártást hozzá. Serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a reszelt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, kevés házi ételízesítőt adok hozzá, (az enyém nátrium glutamát mentes) borsot őrlök rá, és felöntöm 1 dl. leves alaplével. Mustárt is teszek hozzá, és összeforralom.  Nem kell, hogy nagyon besűrűsödjön! A kisütött sajttal töltött sertésbordát, fokhagymaszósszal, rizzsel, petrezselymes burgonyával, vagy krumplipürével tálalom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajttal töltött borda, fokhagymaszósszal.