Sajttal – sonkával töltött borda

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Sajttal – sonkával töltött borda

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg. csontozott sertéskaraj,
15 dkg. sonka,
15 dkg. sonka,
só, őrölt bors,
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz,
bő forró olaj a sütéshez.

*

Elkészítés:

A húsból vastagabb szeleteket vágunk, amiket azonnal bevágunk középen, majd pillangó alakban kettéhajtjuk.
Ezeket aztán kiklopfoljuk a lehető legvékonyabbra, mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és egymásra fektetjük őket.
A sonkából, és a sajtból hasábokat vágunk, majd a hússzelet egyik oldalára fektetjük.
A másik oldalt ráhajtjuk, és ha nem vagyunk biztosak képességeinkben fogvájóval tűzzük össze.
Fektessük tepsibe, és kevés olajat rácsorgatva süssük elő.
Kicsit pihentessük, míg teljesen kihűl.
Ezután panírozzuk a szokásos módon, először lisztbe, majd tojásba, legvégül zsemlemorzsába ( prézli ) forgatva.
Forró, bőséges olajban süssük készre.
Ha a húst vékonyra vertük ki, akkor a sajt nem folyik ki az elősütés, sem a panírban történő végleges sütés közben.
A forró olaj pedig teljesen körbeveszi a töltött húst, így egyenletesen sül minden oldalán egyszerre.
Nagyon lényeges az is, hogy a húst teljesen ellepje az olaj, mert ha csak az alját sütjük, ez a kellemetlen baleset ( kifolyik belőle a sajt ) könnyen bekövetkezhet.

Sajttal – sonkával töltött borda

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajttal – sonkával töltött borda

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!