Hozzávalók:
2 csirkemell
3 evőkanál liszt
2 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
Só, bors
Olaj
A szószhoz:
3 dl főzőtejszín
1 teáskanál vaj
10 dkg reszelt parmezán
2 evőkanál tejföl
Friss petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
Elkészítése : A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük.
A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.
Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot.
A főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk.
Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félrehúzzuk és hagyjuk egy kicsit hűlni.
A tejfölt hozzákeverjük és a szószt a húsokra öntjük.
A felaprított petrezselyemzöldet rászórjuk és tálalhatjuk is.