Sajtrolád Tante Fanny vajas leveles tésztából

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Sajtrolád Tante Fanny vajas leveles tésztából

Sajtrolád Tante Fanny vajas leveles tésztából

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 cs Tante Fanny friss vajas-leveles tészta 270 g
1 db tojás
10 dkg vaj
pár csipetnyi só, őrölt szerecsendió
8 dkg liszt
4-5 dl tej
8 dkg füstölt sajt

*

Elkészítés:

Besamell töltelék : A vajból ( egy keveset hagyjunk a habrolók megkenéséhez ) és a lisztből világos világos mártást készítünk, majd 3 dl forró tejjel felöntjük, és simára keverjük, fűszerezzük.
Hozzáadjuk a megreszelt sajtot ( egy keveset hagyjunk a díszítésre ) és a maradék tejet, majd kellő sűrűségűre kis lángon főzzük, majd kihűtjük.
( Ha szükséges, akkor még kevés tejet adhatunk hozzá.
) Tante Fanny friss vajas-leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd csíkokra vágjuk, és a vajazott fém habrolókra feltekerjük, és felvert tojással megkenjük 8 ettől lesz szép aranysárga amikor megsül ) Úgy tekerjük fel csiga formában, hogy egy kicsit (1 mm-t ) fedje egymást a tésztacsík.
15 perc után ( még melegen ) egy csavarással letudjuk venni a rolákat ( óvatosan fogjuk, mert törékeny ), majd hagyjuk kihűlni.
Sajtos besamellel töltjük meg, majd a végeket a maradék reszelt sajttal megszórjuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajtrolád Tante Fanny vajas leveles tésztából