Sajtos, zöldséges hajdina

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg hajdina
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
10 dkg gyenge karalábé
1 kis fej hagyma
5 dkg trapista sajt
1 cs. petrezselyemzöld
2 ek. olivaolaj
1 késhegynyi őrölt szerecsendió

*

Elkészítés:

A kiválogatott és jól megmosott hajdinát egy liter vízben főni tesszük. Ez kb. 15-20 perc alatt megfő. Közben az olajon megdinszteljük a hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldséget.
Fűszerezzük sóval és szerecsendióval, és beletesszük az apróra felvágott petrezselyem felét. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük. Mikor puha, zsírjára sütjük.
Ezután összekeverjük a leszűrt hajdinával, tálra halmozzuk, megszórjuk a megmaradt vágott petrezselyemmnel és gy kis snidlinget, vagy vágott hagymaszárat is szórhatunk rá.
Sajttal meghintve önálló fogásként, vagy anélkül köretnek ajánlom. A cukrosok diétájába is beilleszthető.

Sajtos, zöldséges hajdina