Hozzávalók:
20 dkg hajdina
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
10 dkg gyenge karalábé
1 kis fej hagyma
5 dkg trapista sajt
1 cs. petrezselyemzöld
2 ek. olivaolaj
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
*
Elkészítés:
A kiválogatott és jól megmosott hajdinát egy liter vízben főni tesszük. Ez kb. 15-20 perc alatt megfő. Közben az olajon megdinszteljük a hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldséget.
Fűszerezzük sóval és szerecsendióval, és beletesszük az apróra felvágott petrezselyem felét. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük. Mikor puha, zsírjára sütjük.
Ezután összekeverjük a leszűrt hajdinával, tálra halmozzuk, megszórjuk a megmaradt vágott petrezselyemmnel és gy kis snidlinget, vagy vágott hagymaszárat is szórhatunk rá.
Sajttal meghintve önálló fogásként, vagy anélkül köretnek ajánlom. A cukrosok diétájába is beilleszthető.