Sajtos virslivel töltött kifli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Sajtos virslivel töltött kifli

Recept leírás:

Hozzávalók:

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)

*

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb.
1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
Három egyenlő széles sávra vágjuk, majd a sávokat keskeny szárú háromszögekre.
A virsliket akkora darabokra vágjuk, amekkora széles a háromszögünk.
(Én harmadoltam őket.
) A háromszög tészta szélesebb végére tesszük a virsli darabot, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Lekenjük a tojások sárgával és megszórjuk szezámmaggal.
A sütőt előmelegítjük, addig még kelnek a kiflik.
180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
A sütőből kivéve lekenjük kevéske tejjel és konyharuhával letakarva kb.
10 percet hagyjuk pihenni.
Mustárral, ketchuppal, majonézzel kínáljuk.
32 db kiflike lett ebből az adagból.

Sajtos virslivel töltött kifli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajtos virslivel töltött kifli