Hozzávalók:
*25 dkg túró
*25 dkg vaj/margarin
*30 dkg liszt
*1 púpos kk só
*1 kisebb tojás lekenni
*25 dkg trappista sajt a tetejére
*
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Nagyméretű tepsiket sütőpapírral bélelünk ki.
A sajtot lereszeljük.
A túrót egy tálba öntjük és alaposan áttörjük.
( Én erre egy krumpli törőt használtam.
) Meghintjük sóval és hozzáadjuk a lisztet, a vajat/margarint.
Jól összedolgozzuk.
A tészta nem ragacsos, de könnyen formázható.
Lisztezett felületen kb.
0, 5 cm vastagra elnyújtjuk.
Lisztbe mártott perecformával kiszúrjuk.
Az előkészített tepsibe fektetjük.
Helyet nem szükséges sokat hagyni közöttük, mert nem terülnek sütés közben.
Egy kisebb tojást villával picit felverünk és lekenjük a perecek tetejét, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.
3 nagy tepsinyi perec lett ebből a tésztából.