Sajtos tejszínes rakott csirke

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Sajtos tejszínes rakott csirke

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg csirkemell-filé
pici olaj a jénai kikenéséhez, só
25 dkg kemény sajt
2,5 dl tejszín
a panírozáshoz liszt, tojás, prézli

*

Elkészítés:

Mivel a csirkemell, ha kirántjuk, pár órán belül kemény lesz, inkább ezt a receptet választottam, még másnap is finom puha és szaftos a husi.
Szokásos módon sózzuk és panírozzuk a vékony szeletekre vágott csirkemellet, vagy csak prézlibe nyomkodjuk, majd a kiolajozott jénai tálba rakunk egy sor panírozott húst, ráreszelunk egy réteg sajtot, és így rétegezzük, amíg van husink.
Tetejére reszelt sajtot teszünk, ráöntjük a tejszínt, fedő alatt kb. 35-40 percig sütjük, majd tető nélkül pár percig pirítjuk. Egy hurkapálcikával ellenőrizhetjük, puha-e.
Kiadós, egyszerű, ízletes ebéd.

Sajtos tejszínes rakott csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajtos tejszínes rakott csirke

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!