Sajtos-tejszínes pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kormi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Sajtos-tejszínes pogácsa

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg liszt (sima)
½ kg Rámamargarin …
4 tojás sárgája
1 evőkanál só
kb. 1-1,5 dl tejszín (főző)
5 dkg élesztő langyos, cukros tejben felfuttatva
10 dkg reszelhető sajt (Trapista)
1 felvert tojás a kenéshez

*

Elkészítés:

( Kormányos Györgyné receptje alapján készítettem el) A lisztbe belekeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a Rámát.
Mélyedést csinálunk a lisztbe öntjük a tejben felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját és annyi tejszínt, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
1 napra hűtőbe tesszük letakarva, hogy ne száradjon a tészta.
Vagy le is fagyasztható, ha később lesz felhasználva.
Felhasználás előtt átgyúrjuk, majd kicsi formával kiszúrjuk a kinyújtott tésztát.
Felvert tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal.
Forró sütőben sütjük.
Megjegyzés: A pogácsa tésztája készülhet 25 dkg Rámával és 25 dkg zsírral.
A lényeg, hogy 1 kg liszthez ½ kg zsiradék szükséges.
1-2 óra hűtőben történő pihentetés után máris süthető!
3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki az ujjnyi vastagra kinyújtott tésztát!

Sajtos-tejszínes pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajtos-tejszínes pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!