Hozzávalók:
az élesztős keverékhez: másfél cs. (azaz 10g) porélesztő, 1teáskanál cukor,300ml langyos tej.
Ezt összekeverjük és hagyjuk állni 10 percet.
Hozzávalók a tésztához: 800g finomliszt,1 csapott evőkanál só, 3 púpos evőkanál sertés zsír, 3 púpos evőkanál tejföl, 1db tojás,2 db ömlesztett natúr sajt, 1 csapott teáskanál őrölt fekete bors,élesztős keverék.
További hozzávalók: 1 felvert tojás,2 marék szezámmag, sütőpapírral bélelt tepsi.
*
Elkészítés:
a tálba a lisztet összekeverjük a sóval.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és egynemű tésztát gyúrunk belőle.
A felületét megszórjuk liszttel, majd lefedve szobahőmérsékleten hagyjuk kelni egy óra hosszát.
Ezután 1cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, megkenjük a felületét tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Apró csíkokra vágjuk és a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 180 fokon aranybarnára sütjük.
				
															

