Sajtos-sult padlizsanos penne

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

evi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Sajtos-sult padlizsanos penne

Sajtos-sult padlizsanos penne

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 csomag penne teszta
1 padlizsan
So
Petrezselyem
Besamel: liszt,vaj,tej,szerecsen dio,orolt bors
Padlizsan sutesehez: olaj
Tetejere: 15-20 dkg reszeltsajt : trapista
Fustoltsajt
Diszites: aprora vagott petrezselyem
Jenai kikenesehez: vaj vagy margarin

*

Elkészítés:

Enyhen sos vizben keszre fozzuk a pennet,majd leszurjuk es csepegtetjuk.
A megtisztitott padlizsan 2 veget vagjuk le ,majd vagjuk fel nagyobb kockakra a padlizsant.Sozzuk meg,majd bo forro olajban sussuk pirosra.Mikor megsult papirkeztorlore teve itassuk fel a folosleges zsiradekot.
Keszitsuk el a besamelt a szokasos modon liszt,vaj es tejbol.Izesitsuk szerecsen dioval es orolt borssal.
Egy hoallo talat kenjunk ki vajjal vagy margarinnal es tegyuk bele a megfott es lecsepegtetett pennet,a sult padlizsant,szorjuk meg keves aprora vagot petrezselyemmel .Ovatosan nehogy osszetorjuk a padlizsant forgassuk ossze,majd locsoljuk meg a csomomentesre kevert izesitett besamellel.A tetejet szorjuk meg bosegesen reszeltsajttal . 200-220 fokos sutoben sussuk pirosra. Meg melegen talaljuk.Talalasnal szorjuk meg a tetejet aprora vagott petrezselyemmel.
Mivel a tesztat sos vizben foztem es a padlizsant sutes elott besoztam , ezert a sutoben valo suteshez nem soztam!
Minnel tobb a reszeltsajt annal finomabb

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajtos-sult padlizsanos penne