Hozzávalók:
1 csomag penne teszta
1 padlizsan
So
Petrezselyem
Besamel: liszt,vaj,tej,szerecsen dio,orolt bors
Padlizsan sutesehez: olaj
Tetejere: 15-20 dkg reszeltsajt : trapista
Fustoltsajt
Diszites: aprora vagott petrezselyem
Jenai kikenesehez: vaj vagy margarin
*
Elkészítés:
Enyhen sos vizben keszre fozzuk a pennet,majd leszurjuk es csepegtetjuk.
A megtisztitott padlizsan 2 veget vagjuk le ,majd vagjuk fel nagyobb kockakra a padlizsant.Sozzuk meg,majd bo forro olajban sussuk pirosra.Mikor megsult papirkeztorlore teve itassuk fel a folosleges zsiradekot.
Keszitsuk el a besamelt a szokasos modon liszt,vaj es tejbol.Izesitsuk szerecsen dioval es orolt borssal.
Egy hoallo talat kenjunk ki vajjal vagy margarinnal es tegyuk bele a megfott es lecsepegtetett pennet,a sult padlizsant,szorjuk meg keves aprora vagot petrezselyemmel .Ovatosan nehogy osszetorjuk a padlizsant forgassuk ossze,majd locsoljuk meg a csomomentesre kevert izesitett besamellel.A tetejet szorjuk meg bosegesen reszeltsajttal . 200-220 fokos sutoben sussuk pirosra. Meg melegen talaljuk.Talalasnal szorjuk meg a tetejet aprora vagott petrezselyemmel.
Mivel a tesztat sos vizben foztem es a padlizsant sutes elott besoztam , ezert a sutoben valo suteshez nem soztam!
Minnel tobb a reszeltsajt annal finomabb