Sajtos stangli Tante Fannyból

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Sajtos stangli Tante Fannyból

Sajtos stangli Tante Fannyból

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 csomag Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
20 dkg füstölt sajt
1 kk örölt csemege paprika
1 db tojás
szezámmag, köménymag ízlés szerint
Konyhai mértékegységek
Bors:
1 késhegynyi (kh): 0.2 dkg
1 kiskanálnyi (kk): 0.4 dkg
1 csapott evőkanál (csek): 0.7 dkg
1 púpozott evőkanál (pek): 1 dkg
Búzadara:
1 evőkanál ( ek ): 1.5 dkg
1 csapott evőkanál ( csek ): 1.2 dkg
Cukor:
1 késhegy (kh): 0.5 dkg
1 kiskanál (kk): 1 dkg
1 csapott evőkanál (csek): 1.5 dkg
púpozott evőkanál (pek): 2 dkg
Fűszerpaprika:
késhegynyi (kh): 0.2 dkg
kiskanálnyi (kk): 0.4 dkg
csapott evőkanál (csek): 0.7 dkg
púpozott evőkanál (pek): 1 dkg
Gríz:
csapott evőkanál (csek): 1.2 dkg
púpozott evőkanál (pek): 1.6 dkg
Lekvár:
kiskanálnyi (kk): 1 dkg
csapott evőkanál (csek): 1.5 dkg
Liszt:
késhegynyi (kh): 0.5 dkg
kiskanálnyi (kk): 1 dkg
csapott evőkanál (csek): 1.5 dkg
púpozott evőkanál (pek): 2 dkg
Margarin:
kiskanálnyi (kk): 1.5 dkg
csapott evőkanál (csek): 2 dkg
púpozott evőkanál (pek): 3 dkg
Mustár:
kiskanálnyi (kk): 1 dkg
csapott evőkanál (csek): 1.5 dkg
púpozott evőkanál (pek): 3 dkg
Olaj:
kiskanálnyi (kk): 1.5 dkg
csapott evőkanál (csek): 2 dkg
Paradicsompüré:
kiskanálnyi (kk): 1 dkg
csapott evőkanál (csek): 1.5 dkg
Rizs:
kiskanálnyi (kk): 1.5 dkg
csapott evőkanál (csek): 2 dkg
púpozott evőkanál (pek): 3 dkg
Tarhonya:
kiskanálnyi (kk): 1.5 dkg
csapott evőkanál (csek): 2 dkg
púpozott evőkanál (pek): 3 dkg
Tej:
kiskanálnyi (kk): 1 dkg
kiskanálnyi (kk): 1 dkg
csapott evőkanál (csek): 1.5 dkg
Tejföl:
kiskanálnyi (kk): 1 dkg
csapott evőkanál (csek): 1.5 dkg
Túró:
csapott evőkanál (csek): 1.2 dkg
púpozott evőkanál (pek): 1.6 dkg
Só:
késhegynyi (kh): 0.5 dkg
kiskanálnyi (kk): 1 dkg
csapott evőkanál (csek): 1.5 dkg
púpozott evőkanál (pek): 2 dkg
Vaj:
kiskanálnyi (kk): 1.5 dkg
csapott evőkanál (csek): 2 dkg
púpozott evőkanál (pek): 3 dkg
Zsemlemorzsa:
csapott evőkanál (csek): 1.2 dkg
púpozott evőkanál (pek): 1.6 dkg
Zsír:
kiskanálnyi (kk): 1.5 dkg
csapott evőkanál (csek): 2 dkg
púpozott evőkanál (pek): 3 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2.5 dl
Egy személynek alapanyagokból mennyit számoljunk:
Húsból csont nélkül személyenként: 15-20 dkg
Csontos húsból személyenként: 20-25 dkg
Hús gulyásnak, vagdaltnak személyenként: 10-15 dkg
Halból személyenként: 20-25 dkg
Köretnek burgonyából személyenként: 20-25 dkg
Köretnek zöldség- és főzelékféléből személyenként: 15-20 dkg
Köretnek rizsből tarhonyából személyenként: 10 dkg
Főtt tésztának száraztészta személyenként: 10-12 dkg
Főzeléknek hüvelyesekből személyenként: 10 dkg
Főzeléknek zöldségekből személyenként: 25 dkg
Levesbe betétnek rizsből személyenként: 1.5 dkg
Levesbe betétnek száraz levestésztából személyenként: 1 dkg
( a sütési idő függ az edénytől és a sütő készüléktől, ezért a megadott idő csak tájékoztató jellegű )

*

Elkészítés:

A Tante Fanny friss leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük a tortaformára, megkenjük tojással.
A reszelt sajtot, és az örölt paprikát összekeverjük, és a kiterített tészta egyik felére egyenletesen megszórjuk.
A tészta másik felét ráhajtjuk, és lazán rányomkodjuk.
2 cm-es csíkokat vágunk, majd megcsavarjuk.
Tojással megkenjük, és szezám maggal, illetve köménymaggal megszórjuk. ( szórhatunk rá tökmagot, mákot, napraforgó magot, ami otthon van )
Előmelegített sütőben 210 C fokon középső sínen aranysárgára sütjük 8-10 perc alatt.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajtos stangli Tante Fannyból