Hozzávalók:
50 dkg BL/80 -as kenyérliszt
1 evőkanyálnyi só
2,5 dkg friss élesztő
1 evőkanálnyi libazsír,
kb 10-15 dkg reszelr trapista sajt
kb 2,7 dl langyos víz
1 ora alatt előkészítés + kelesztés idő
*
Elkészítés:
A kenyérlisztet keverőedénybe tesszünk,hozzáadjunk a sót, az olvasztott libazsírt, majd belemorzsoljunk a friss élesztőt, és hozzáöntjünk a langyos vízet. Az egészet egynemű tésztává gyúrjünk és konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjünk.
/Szoktam mikróban pihentjünk meleghelyen/
A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjunk és hasábosra daraboljunk,a tetejéjüket megszórjunk a reszelt trapistasajttal.A stnglikat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjünk,konyharuhával letakarjunk,ujból kelesztjünk.
kb 190-200 ° c-os sütőben fél oráig sütjünk