Sajtos-sós kagylók

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Sajtos-sós kagylók

Sajtos-sós kagylók

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tészta:
30 dkg margarin
45 dkg finomliszt
170 gr 20 %-s tejföl
1 tk só
Töltelék:
15 dkg trapista sajt
5 dkg parmezán sajt
180 gr 20 %-s tejföl
2 db tojás sárgája
1 tk só
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
Só:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1.5 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1.5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl

*

Elkészítés:

A margarint a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, tejfölt és a tésztát összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe.
Közben összeállítjuk a tölteléket.
A sajtokat, tejfölt, tojás sárgáját, és a sót összekeverjük, majd gőz fölött sűrű krémmé főzzük, és kihűtjük.
A tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk, pogcsaszaggatóval kiszaggatjuk és megtöltjük a sajtkrémmel.
Félbe hajtjuk, szélet jól összenyomkodjuk, és tojás sárgájával megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk
Előmelegített sütőben 200 c fokon kb. 25-30 percig sütjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajtos-sós kagylók