Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg margarin
45 dkg finomliszt
170 gr 20 %-s tejföl
1 tk só
Töltelék:
15 dkg trapista sajt
5 dkg parmezán sajt
180 gr 20 %-s tejföl
2 db tojás sárgája
1 tk só
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
Só:
1 csapott evőkanál: 1.5 dkg
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1.5 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1.5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
*
Elkészítés:
A margarint a liszttel összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sót, tejfölt és a tésztát összegyúrjuk, majd betesszük a hűtőbe.
Közben összeállítjuk a tölteléket.
A sajtokat, tejfölt, tojás sárgáját, és a sót összekeverjük, majd gőz fölött sűrű krémmé főzzük, és kihűtjük.
A tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk, pogcsaszaggatóval kiszaggatjuk és megtöltjük a sajtkrémmel.
Félbe hajtjuk, szélet jól összenyomkodjuk, és tojás sárgájával megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk
Előmelegített sütőben 200 c fokon kb. 25-30 percig sütjük.