Sajtos sonkás kombe

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

mariah54

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Sajtos sonkás kombe

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tésztához:
3,5 dl tej
1 dl víz
1 teáskanál só
1 tk cukor
60 dkg liszt
3 kg élesztő
8 dkg vaj
4 ek olaj
Töltelék:
1 db tejszínes tömlőssajt.
20 dkg gépsonka (vagy kolbász)
3 ek tejföl
1 kis fej hagyma
10 dkg reszeltsajt
Tetejére
1 tojás
szezánmag, lenmag

*

Elkészítés:

A vízzel hígított 1,5 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a kovászt, sót, langyos tejet és összedolgozzuk. Három cipóba osztjuk, negyed órát pihen.
A vajat az olajjal összeolvasztjuk. A sonkát és a hagymát apró darabokra vágjuk, összekeverjük a tömlős sajttal és annyi tejföllel, hogy ne legyen túl híg a krém. A reszelt sajtot is hozzáadjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik tésztát, és megkenjük az olaj-vaj felével. A második lapot is kinyújtjuk, ráhelyezzük a vajas tésztalapra. Rákenjük az össze tölteléket. Elnyújtuk a hamadik lapot, és a töltelékre tesszük, amit megkenünk a maradék vaj-olaj keverékével.
Hajtogatás: A tészta felső-alsó szélét középre hajtjuk, ma összehajtjuk, mint egy könyvet. A szélek találkozásánál kissé összecsipkedjük.
Zsírozott, lisztezett közepes tepsibe helyezzük, késsel átlósan és keresztben is bevágjuk. Egy óráig letakarva kelesztjük. Miután megkelt, lekenjük felvert tojással és megszórjuk szezánmaggal.  180 fokon aranysárgára sütjük.

Sajtos sonkás kombe

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajtos sonkás kombe