Hozzávalók:
50 dkg finom liszt, 5 dkg rétes liszt, fél evők. só, fél dl olaj, 1 tojás, 3 dl tejföl, kb. 1 dl tejben, fél evők. cukor, 1 cs. élesztő felfuttatva.
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrni és jól kidolgozni, keleszteni, majd kinyújtani! 2 részre osztani, s mind a két adagot külön kinyújtani! Egy adagból kb. 15 szeletet vágni (háromszög). Sonka és sajt csík a tésztára, feltekerni! Tojással megkenjük, és szezámmaggal megszórjuk! A tepsiben is hagyjuk kb. 20 percet kelni, majd be a sütőbe! 190 fokon sütjük, amíg megpirosodik!!
Én a második lapot megkentem vékonyan fokhagymás tejföllel, és utána tettem rá a sonkát és a sajtot! Nem rontotta el, sőt!!!!
Isteni, garantáltan elfogy!!


