Hozzávalók:
20 dkg rizs
1 db tojás
1 cs snidling vagy 2 szál újhagyma
só
őrölt fehér bors
ételízesítő
20 dkg trappista sajt
zsemlemorzsa
1 ek.szezámmag
étolaj a sütéshez
*
Elkészítés:
A rizst megfőzzük,langyosra hűtjük.A snidlinget apróra a sajtot kb 1×1 cm-es kockákra vágjuk.
Elkészítés:A rizsbe keverjük a snidlinget,tojást.Ízesítjük borssal ételízesítővel,sóval ha szükséges.
A rizsből golyókat formázunk és mindegyik közepébe egy-egy sajtkockát teszünk.Megformázzuk és szezámmaggal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk.Bő olajban közepes lángon kisütjük.
Joghurtos salátát készítettem mellé de adhatjuk köretnek is.Sűlt húsok mellé is finom!