Hozzávalók:
A tésztához
500 g fehér liszt
100 g puha vaj
250 ml tej
1 evőkanál só
7 g friss élesztő
1 teás kanál cukor
A töltelékhez
500 g zakuszka házilag készítettem
1 csomag snidling
200 g reszelt sajt
1 nagy csipet só
*
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsoljuk, és néhány perc alatt felfuttatjuk.
2.
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a puha vajat és az élesztős tejet. Puha tésztát dagasztunk belőle, ezután meleg helyen, 45 percig kelesztjük. A zakuszkát kikeverjük a felaprított snidlinggel és egy kevés sóval. A sajtot lereszeljük.
3.
A megkelt tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a zakuszkával, és megszórjuk a reszelt sajttal. Szorosan feltekerjük, ezután 2-3 cm egyforma részre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és további 20 percig pihentetjük.
4.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.