Hozzávalók:
A tésztához:
55 dkg búzaliszt (BL55)
10 dkg trappista sajt (reszelt)
25 dkg sertészsír
2 csapott teáskanál só – jódozott, finomított
3 db tojássárgája
3 dl tejföl (20%-os)
A felületre 1 db tojásfehérje 15 dkg trappista sajt (reszelt)
szezámmag
köménymag
*
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk.Én fél órát pihentettem a hűtőben.
Ezután kinyújtjuk, kb. 3 mm-re, lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk a sajttal, tetszőleges magokkal, lehet szezámmag, köménymag, de anélkül is süthetjük. Én 3 felé osztottam és csináltam simát, szezámmagosat és köménymagosat is.
Rudakra vágjuk és légkeverésen 175 fokon sütjük. Akinek nincs, közepesnél kicsit erősebb hőmérsékleten, előmelegített sütőben süsse, rá kell nézni időnként, hogy mikor jó.