Hozzávalók:
Sajtosrúd.
60dk. Liszt, 30dk. Margarin, 8e.k. Tejföl, 1tk. Szódabikarbóna, 1tk. Ecet.
20dk. Reszelt sajt, 1laps. k. cukor, 1ek. Só, 1+1, tojás.
*
Elkészítés:
A lisztet a margarint jól elmorzsoljuk. Hozzá adjuk a reszelt sajtot amiből előzőleg öt dkg. Elveszünk. bele keverjük a sót, a cukrot, az ecetet a szódabikarbónát.1 tojást és a tejfölel gyúrható tésztát készítünk. A tésztát egy cm. Vastagra kinyújtjuk. A tojást felverjük és megkenjük vele a tésztát a félretett sajtot 1ek. Lisztel össze keverjük és ezzel megszórjuk a tetejét. Ízlés szerint 4-5 cm. Hosszú és 1cm. Széles rudakat vágunk. Előmelegített sütőben 200 fokon arany barnára sütjük.
Jó étvágyat kíváno