Hozzávalók:
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)
*
Elkészítés:
A húst alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk ( nekem 12 db lett ), kiklopfoljuk.
Meghintjük sóval, borssal.
A szalonnát nagyon vékony csíkokra vágjuk ( olyanra, mint a bolti bacon szalonna ) és egy közepes méretű tepsi alját kibéleljük vele.
Nem baj, ha nem fedi be teljesen.
Előkészítünk két mélyebb tányért.
Az egyikbe a tojásokat kissé felverjük.
A másikba a lisztet szitáljuk.
A sajtot lereszeljük.
A sütőt előmelegítjük.
A húsokat egyenként megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban és a tepsibe rakjuk egymás mellé.
Megszórjuk sajttal, majd rárétegezzük a többi húst addig, amíg el nem fogynak a szeletek ( Nekem 3 réteg hús lett.
).
A végén az egészet befedjük a reszelt sajttal.
Alufóliával lefedve 200 fokon 25 percet sütjük hőlégkeveréssel, majd a fóliát levéve további 15 percet pirítjuk.
Nem kell külön olaj és víz a tepsibe.
Petrezselymes krumplival, esetleg krumplipürével tálaljuk.
Nagyon szépen szeletelhető.
