Sajtos rántott karfiol

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Andi80

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Sajtos rántott karfiol

Recept leírás:

Hozzávalók:

*1 közepes fej karfiol
*4-5 dkg trappista sajt
*1 csésze liszt (2,5 dl)
*3 kisebb tojás
*1 csésze zsemlemorzsa (2,5 dl)
*7 dl olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük és sós, ételízesítős, bő vízben éppen puhára főzzük.
(Érdemes villával ellenőrizni egy nagyobb karfiol tönk részénél, hogy belemegy-e a villa vagy sem.
) Leszűrjük és félretesszük.
Három tálat készítünk.
Az elsőbe szórjuk a lisztet.
A másodikba ütjük a tojásokat, egy villával kissé felverjük.
A sajtot belereszeljük.
Ezt érdemes úgy végezni, hogy a sajt szálak rövidek legyenek, tehát kisebb darabokra vágott sajtot belereszelni, mert így könnyebben tapad majd a karfiolra.
A harmadik tálba mérjük a zsemlemorzsát.
Egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk.
A karfiol rózsákat először a lisztben forgatjuk meg, majd a sajtos tojásban.
Kicsit lecsepegtetjük, majd a morzsában is meghempergetjük.
Ha már jó forró az olaj, akkor közepestől egy kicsit kisebb lángon világosra sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni és azonnal megszórjuk egy kevés sóval.

Sajtos rántott karfiol

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajtos rántott karfiol

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!