Hozzávalók:
Kb. 60 darabhoz:
5 dl tej
16 dkg margarin
2 teáskanál só
30 dkg finomliszt
6 db tojás
24 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
Ez tulajdonképpen egy égetett vagy forrázott tészta (mint a képviselőfánk), sós változatban.
A tejet, a margarint és a sót együtt felforraljuk (egy nagyobb fazékban szoktam). Beleöntjük egyszerre a lisztet, és addig keverjük, amíg a fazék/lábas oldaláról el nem válik (pár perc).
Ekkor levesszük a tűzről, és egyenként beleütjük a tojásokat, és jól elkeverjük a gépi habverő dagasztóspiráljával. Majd hozzáadjuk a sajtot, és ezzel is jól elkeverjük.
Kivajazott (vagy sütőpapíros) tepsibe hideg vizes kézzel vagy habzsák segítségével kis (kb. diónyi nagyságú) gombócokat formázunk/nyomunk.
30 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A sütőt kb. 15 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik.