Hozzávalók:
Hozzávalók: a pogácsához
50dkg liszt
25dkg vaj vagy margarin
25dkg reszelt sajt
1 csomag suto por
1 kaves kanal so
annyi tejfol amennyi kell hogy osszealljon
1 tojas a keneshez
a pizzáscsigához:
50dkg liszt
1csipet cukor
1 teáskanál só
1ek olaj
2.5dlvíz
3dkg élesztő
pizzaszósz( én sűrített paradicsomba teszek oregánót,,fokhagymát)
1fej vöröshagyma
párizsi
*
Elkészítés:
A sutoporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetoleg minnel gyorsabban, hogy ne olovadjon meg a zsiradek.
Belekeverjuk a reszelt sajtot es hozzaadjuk a sot, majd annyi tejfolt adunk hozza, hogy a teszta osszealljon.
Ket ujjnyi vastagra nyujtjuk (en sokszor csak a kezemmel lelapitom, es kicsi pogacsa szaggatoval kiszaggatjuk.
Felvert tojassal megkenjuk es nagyszemu so kristalyokkal es komenymaggal megszorjuk.
Nagyon forro sutoben arany szinure sutjuk.
Pizzáscsiga: az élesztőt a langyos vízbe feloldom. A lisztet cukrot sós beleteszem egy edénybe és ráöntöm az élesztős vizet + olajat és összegyúrom. Hagyom a tésztát 1órán át kellni. Eközbe a hagymát apró kockákra szelem a fokhagymát megpuculom összetöröm a parizelt is felkockázom és a sűrített paradicsomba kavarom az oregánóval együtt. Ha megkellt a tészta kinyújtom téglalap alakúra. A kinyújtott tésztára rákenyem a szószt és a tésztát összetekerem a szélességénél. Így egy hosszú rudat kapok! Ezt felszelem és sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a csigákat. Előmelegített sütőben 180fokon megsütjük aranybarnára.
tehetünk rá sajtot is ki hogy szereti 😀