Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg hullámos burgonya mirelit.
6-8 szelet sertéskaraj, (a tepsi nagyságától,és személyek számától függ.Én 2 személyre készítettem.)
10 dkg füstöltsajt reszelve
1 marék zsályalevél frissen szedett
5 dl olaj
1 ek vágott medvehagymalevél
20 dkg panírmorzsa
2 db tojás
só,bors,fokhagymapor 1 kk
2 ek liszt
3 ek vaj
3 ek olivaolaj
*
Elkészítés:
Elkészítése : A karajt kissé kiveregetjük, és enyhén besózzuk.
Félretesszük, és a panírt előkészítjük.
A morzsába fokhagymaport, sót, és borsot keverünk, majd 3 dkg parmezánsajtot, és a vágott medvahagymát.
Felverjük a tojásokat, és 2 ek lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű legyen.
Ebbe a tojásos masszába mártjuk a hússzeleteket, és a fűszeres morzsába.
Egy sütőtepsit kibélaelünk alufóliával, és megöntözzük olivaolajjal.
Erre fektetjük a panírozott húsokat sorban.
A tetejüket vajforgáccsal szórjuk meg, hogy finoman beleolvadjon sűléskor a húsba, és átadja kellemesen az aromáját.
Előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen süssük 170 fokon szép aranybarnára.
Mielőtt elkészülne, mindegyik tetejére kupacoljuk a reszelt füstöltsajtot, és amikor ráolvad vegyük ki a sütőből.
A hullámos burgonyát olajban kisütjük, és a végén a zsályaleveleket dobjuk a forró olajba, és pár másodperc alatt ropogósra sütjük.
Tálaljuk a burgonyával a hús mellé, és salátával, paradicsommal, vagy tetszés szerinti salátával kínáljuk.