Hozzávalók:
1 kg darálthús (lehet pulyka is)
só
bors
2 db tojás
2 tk rizsliszt
A töltelék:
25 dkg GM makaróni tészta
25 dkg sajt, reszelve
só
Tetejére: tejföl
reszelt sajt
*
Elkészítés:
A darálthúst a tojásokkal a rizsliszttel sóval borssal összegyúrjuk, felét egy közepes méretű tepsibe lapogatjuk, tenyerünk segítségével.
Elkészítjük a tölteléket: a tésztát fogkeményre főzzük, sós vízben.
leszűrjük.
A sajtot lereszeljük.
A darálhús rétegre kerül a tészta fele, megszórjuk a sajt felével, majd tészta következik, reszelt sajt.
Végül a maradék húsmasszát tenyerük közt kilapogatjuk, és betakarjuk vele a sajtos makarónit.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és készre sütjük, kb 30-40 perc alatt (akkor készült el, ha a hús pirulni kezd).
Kivesszük a sütőből megknjük tejföllel és pár percre visszatesszük a sütőbe.
Tálaláskor sajttal megszórjuk.
Befőttet kínálhatunk mellé.
Tulajdonképpen ez a receeptem adta az alapot: Nagymamám-féle rakott darálthús