Sajtos magvas fonottkalács

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Sajtos magvas fonottkalács

Recept leírás:

Hozzávalók:

80 dkg liszt,
3 tojás
5 dkg só
2 dkg cukor
1 evőkanál napraforgómag
1 evőkanál lenmag,
1 evőkanál szezámmag
15 dkg olvasztott margarin, vagy 10 dkg olvasztott zsír
5dkg élesztő
6 dl langyos víz
2 dl meleg de nem forró tej
15 dkg reszelt sajt.
tepsi kenéshez 1 evőkanál étolaj.
Közepes tepsit használunk.

*

Elkészítés:

A lisztet mély tálba öntsük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot, és a tejet ráöntjük. 3 percet állni hagyjuk, majd hozzáadunk 2 tojást, 5 dkg reszelt sajtot, a magvakat, és lassacskán a langyos vízet, majd jól megdagasztjuk, amikor a vízünk is elfogyott tovább dagasztjuk és az olvasztott zsíradékot hozzáadjuk.
Ha túl lágy lenne még adjunk hozzá 15 dkg lisztet, és hólyagosra dagasztjuk meg.
Ezután meleg helyen félórát kelesztjük.
Majd lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 6 kis cípót formálunk belöle.
Ezután 2×3 egyforma rudat sodrunk, és 3-mat összefonunk, az igy elkészült fonott, tésztát a kikent tepsibe tesszük, majd a másikkal is igy járunk el.
Majd tetejét az 1 felvert tojással megkenjük és a maradék 10 dkg reszelt sajttal megszórjuk.
Ezután 25 percig még kelesztjük, középmeleg sütőben 35-perc alatt készre sütjük.
Ha teljesen kihűlt szeletelhetjük, bármilyen főzelék mellé, vagy szendvicsnek, de fogyasztható egymagában  is.

Sajtos magvas fonottkalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajtos magvas fonottkalács

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!