Sajtos kréker (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

10

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Sajtos kréker (Gluténmentes)

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

10 dkg Miklós’ Universal mix liszt
1 mk só
10 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg vaj
1 db tojássárgája

*

Elkészítés:

A hideg vajat kockára vágjuk, és jól összegyúrjuk a liszttel, sóval, tojássárgájával, és a finomra reszelt sajttal, majd gombócot formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
A 30 perc letelte után két részre osztjuk a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, tetszőleges nagyságú háromszögeket vágunk belőle, egy szívószál segítségével kis lyukakat csinálunk bele.
A krékereket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.