Sajtos kosárka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Sajtos kosárka

Recept leírás:

Hozzávalók:

25-26 db-hoz:
A tésztához:
25 dkg margarin
30 dkg finomliszt
1 tojás
1 kk. só
A töltelékhez:
30 dkg Trappista sajt
1 kis pohár tejföl
1 tojás
1 púpozott kk. sütőpor
1 púpozott ek. finomliszt

*

Elkészítés:

A tészta   (ez egy sós omlós tészta) hozzávalóit összegyúrjuk: a lisztre ráütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, és a felkockázott margarint. Az egészet gyorsan összedolgozzuk, cipót formálunk belőle. Míg a tölteléket elkészítjük, tegyük be a cipót a hűtőbe.
A töltelékhez lereszeljük a sajtot, összekeverjük a liszttel, a sütőporral, hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Alaposan összeforgatjuk.
A kosárka formákat kibéleljük kb. diónyi nagyságú tésztával (a formát nem kell kivajazni, a tészta zsíros, nem fog beleragadni). Két hüvelykujjunk segítségével körbe-körbe forgatva, a formába nyomkodjuk a tésztát. Alaposan vékonyítsuk el, bőségesen tegyünk az oldalára, az alján 1-2 mm legyen. Majd egy-egy evőkanálnyi sajtos masszával megtöltjük.
180 fokra előmelegített sütőben, második bordamagasságon kb. 30 percig sütjük.
Picit hűlni hagyjuk, és óvatosan kiemeljük a formából a sós desszertet.

Sajtos kosárka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Sajtos kosárka