SAJTOS-KOLBÁSZOS CSIGA

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

SAJTOS-KOLBÁSZOS CSIGA

SAJTOS-KOLBÁSZOS CSIGA

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Tésztához:
50 dkg liszt
2 ek napraforgó olaj
10 dkg reszelt sajt
2 tk só, 2 tk. pirospaprika
1 tojássárgája
2,5 dltej.  2,5 dkg élesztő
Krémhez:
10 dkg füstölt kolbász  (v. lehet akár füstölt párizsi is)
fél tömlős sajtkrém (v. egy 25 dkg-os mascarpone – én ezt használtam)
1 cs. Brindza juhtúró
2 ek tejföl
Só, bors
fél fokhagyma

*

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, az olajat, a sajt felét, valamint a tojássárgát.  Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a tésztához.A tésztát egy órán át kelesztjük.
Közben megcsináljuk a krémet: a kolbászt  nagyon apróra vágjuk, v. robotgéppel összeaprítjuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a sajtkrémet (v. a mascarponet), a juhtúrót,  a tejfölt, sót, borsot.
A megkelt tésztát kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, feltekerjük, mint egy piskótatekercset, majd karikákat szeletelünk, kivajazott-lisztezett (v. sütőpapírral kibélelt)  tepsire tesszük. Megkenjük a csigák tetejét a tojásfehérjével, a maradék reszelt sajtot is rászórjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon  megsütjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

SAJTOS-KOLBÁSZOS CSIGA