Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt
2 ek napraforgó olaj
10 dkg reszelt sajt
2 tk só, 2 tk. pirospaprika
1 tojássárgája
2,5 dltej. 2,5 dkg élesztő
Krémhez:
10 dkg füstölt kolbász (v. lehet akár füstölt párizsi is)
fél tömlős sajtkrém (v. egy 25 dkg-os mascarpone – én ezt használtam)
1 cs. Brindza juhtúró
2 ek tejföl
Só, bors
fél fokhagyma
*
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, az olajat, a sajt felét, valamint a tojássárgát. Az élesztőt langyos, cukros tejben megfuttatjuk, hozzáadjuk a tésztához.A tésztát egy órán át kelesztjük.
Közben megcsináljuk a krémet: a kolbászt nagyon apróra vágjuk, v. robotgéppel összeaprítjuk, hozzáreszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a sajtkrémet (v. a mascarponet), a juhtúrót, a tejfölt, sót, borsot.
A megkelt tésztát kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a krémmel, feltekerjük, mint egy piskótatekercset, majd karikákat szeletelünk, kivajazott-lisztezett (v. sütőpapírral kibélelt) tepsire tesszük. Megkenjük a csigák tetejét a tojásfehérjével, a maradék reszelt sajtot is rászórjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük.