Hozzávalók:
Tésztához: 1 kefír
1 élesztő,1dl tej 1 ek cukor
1dl olaj,70dkg liszt /35dkg finom-35dkg rétes/
3 egész tojás
Töltelékhez: 25 dkg
30dkg eidam sajt
*
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk ,henger formára sodrom,9 felé vágom.Aztán 3 lappal dolgozom egyszerre,kerek késfok vékonyra nyujtom a tésztákat a alsót és közepsőt megkenem a sós margarinnal majd megszórom reszelt sajttal,a harmadik lapot ráhelyezem a tetejére és 16 felé vágom.
A szélesebb végétől feltekerem kifli formára.Szilikon sütőlapra rakom a kifliket,hagyom még szobahőmérsékleten kelni 1 órát aztán előmelegített sütőben megsütöm.Előtte még lekem a kifliket tojássárgájával és úgy rá a reszelt sajtot vagy szezám magot.
Ebből az adagból 60dtb sajtos kifli van.Én már


